Cjenik

Agencije za posredovanju u prometu nekretnina Unikat Immobilien Istrien d.o.o.

Prodaja
Provizija Agencije iznosi 3% od postignutog iznosa kupoprodajne cijene nekretnine. Definira se prilikom potpisa ugovora o posredovanju.
Kod nalogodavaca s kojim Agencija ima isključivi posrednički ugovor provizija se naplaćuje prema iznosu ugovorenom i navedenom u ugovoru.
Minimalna visina posredničke provizije iznosi 1.000 EUR. 

Kupnja
Provizija Agencije iznosi 3% od postignutog iznosa kupoprodajne cijene nekretnine.
Provizija se naplaćuje od kupca ukoliko je ugovorena ili ukoliko je Agencija od strane kupca dobila pismeni ili usmeni nalog za potražnjom nekretnine, odnosno ukoliko kupac sudjeluje
U slučaju u kojem Agencija ima isključivi posrednički Ugovor naplaćuje se provizija prema iznosu ugovorenom i navedenom u ugovoru.

Zamjena
Provizija Agencije iznosi 3% i naplaćuje se od svake strane, a postotak se računa od vrijednosti nekretnine koju je strana stekla zamjenom.

Najam/Zakup
Kod ugovora o najmu/zakupu (ugovoreno trajanje najma/zakupa do 5 godina) naplaćuje se 100% iznosa mjesečne najamnine/zakupnine od najmodavca/zakupodavca. Isti iznos za isto ugovoreno vremensko trajanje se naplaćuje i od najmoprimca/zakupnika.
Kod ugovora duljih od 5 godina trajanja najma/zakupa, naplaćujemo 150% iznosa mjesečne najamnine/zakupnine od najmodavca/zakupodavca, odnosno najmoprimca/zakupnika .
Kod nalogodavaca s kojima imamo isključivi posrednički Ugovor naplaćujemo prema iznosu ugovorenom i navedenom u istom.

Satnica
Satnica za sve poslove koje nisu definirani posredničkom provizijom iznosi 35 EUR + troškovi.


Sve cijene su iskazane bez PDV-a.

10.12.2019.